Senaste nyheterna

Delvis distansstudier från måndag den 7 december för samtliga elever

Viktigt meddelande från Rektorn

Hej

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Sveriges gymnasieskolor delvis stänger och övergår till distansundervisning från och med måndagen den 7 december 2020 till och med onsdagen den 6 januari 2021.

Rekommendationen om distansundervisning gäller INTE praktiska moment som inte kan skjutas upp, elever som är sårbara för distansundervisning samt elever som går introduktionsprogrammen.

Utifrån denna information så vidtar Proffsgymnasiet följande åtgärder från och med måndag den 7 december och fram till höstterminens slut, dvs fredagen den 18 december:

Endast praktiska moment kommer att genomföras på skolan för alla årskurser, dvs åk 1, 2 och 3, med fokus på åk 3.

Åk 1: är inne på skolan en dag i veckan och då är det kvartsklass, dvs. ca 5-7  elever vid varje tillfälle. Endast praktiska moment i verkstan med två lärare. Vilka elever som går vilken dag, kommer mentorerna att meddela.

Åk 2: verkstad med praktiska moment två dagar i veckan. Samma dagar som tidigare, dvs måndag och tisdag.

Åk 3: verkstad med praktiska moment tre dagar i veckan. Samma dagar som tidigare, dvs. onsdag, torsdag och fredag.

All annan undervisning, dvs. teoretiska uppgifter i verkstadsämnet samt i gymnasiegemensamma ämnen drivs på distans med uppgifter som ska lösas och lämnas in samt meetmöten via länk.

Det här är egentligen ingen förändring utifrån hur Proffsgymnasiet arbetat med när- och distansundervisning de senaste veckorna. Jag som rektor ser detta som en bekräftelse på att vi tidigare har tänkt rätt och kan anpassa vår utbildning med både skolförlagd utbildning som distans. När eleven är på skolan har vi vidtagit de nödvändiga åtgärderna:

• Extremt små grupp som jobbar med praktiska moment i våra stora luftiga lokaler
  • Olika tider för rast
  • Olika mattider där varje grupp om 5-7 elever äter utspritt i en matsal där det i vanligt fall, är plats för 48 elever
  • Vi påminner ännu mer om att tvätta händer, sprita händer och hålla avstånd

Dock är det fortfarande otroligt viktigt att om en elev känner av en ev. symptom eller har en familjemedlem som är sjuk, ska eleven INTE komma till skolan. Vi på Proffsgymnasiet behöver hjälp av vårdnadshavare och andra vuxna i respektive hushåll, att detta verkligen följs.

Vilka direktiv som gäller från och med att vårterminen 2021 startar vet vi inte. Ännu. Vi kommer så klart att kontinuerligt uppdatera er och informera om ev. ändringar. Men jag hoppas såklart att vi inom en snar framtid kan återgå till en vanlig skolgång. En vanlig undervisning.

Mathias Pettersson – Rektor

Tel nr: 076-603 99 54

Mail: mail@proffsgymnasiet.se

Adress: Berglundavägen 3B, Örebro

Hitta hit!

Om Proffsgymnasiet

Proffsgymnasiet riktar sin verksamhet mot gymnasiala utbildningar med praktisk inriktning inom fordonsbranschen.

Läs mer om oss, våra utbildningar och vår integritetspolicy!

Tel nr: 076-603 99 54

Mail: mail@proffsgymnasiet.se

Adress: Berglundavägen 3B, Örebro

Hitta hit!